AİHM (AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ) BAŞVURU VE YARGILAMA USULÜ

ŞEKİL ŞARTLARINA UYGUNLUK

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’ne bir başvuru yapıldığında, Mahkeme Yazı İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan hukukçular tarafından öncelikle, bu başvurunun Mahkeme İç Tüzüğün 47. maddesinde belirtilen şartlara uyup uymadığı kontrol edilir (Mahkeme İç Tüzüğü’nün Türkçe çevirisi için buraya tıklayınız). Söz konusu maddede başvurunun sahip olması gereken şekil şartları yer almaktadır. Bu şekil şartlarına uyulmaması halinde başvuru, Mahkeme tarafından incelenmemekte başvuru hakkında idari ret kararı verilmektedir.

AİHM KABUL EDİLEBİLİRLİK KOŞULLARI

Mahkeme İç Tüzüğü’nün 47. maddesinde yer alan şekil şartları sağlandıktan sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, başvurunun kabul edilebilirlik koşullarının tamamını karşılayıp karşılamadığını belirlemektedir. Bir başvuru kabul edilebilirlik şartlardan herhangi birini karşılayamazsa, bu başvuru hakkında kabul edilemezlik kararı verilir, bu başvuru daha sonraki aşamalara ilerleyemez. Tek yargıç, Komite ve Büyük Daire’nin kabul edilemezlik kararına karşı itiraz edilemez, ancak bir Daire tarafından verilen kabul edilemezlik kararına karşı itiraz edilebilir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 2022 yılında toplamda 53.970 başvuru ele aldı. Bu başvuruların 14.400 (%27)’ü idari olarak reddedilirken 30.585 (%57)’i tek yargıç tarafından kabul edilemez bulundu.

Sonuç olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yapılan başvuruların %84’ü ya idari olarak reddedilmekte ya da kabul edilemez bulunmaktadır. Bu başvuruların sadece %16’lık küçük bir kısmı Mahkeme İç Tüzüğü’nün 54§2 (b) maddesi gereğince Davalı Devlet’e bildirilerek Davalı Devlet savunmasını sunmaya davet edilmektedir.

Kadir ÖZtürk

Kadir Öztürk

İnsan Hakları Hukukçusu
Özellikle, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başvuru ve Yargılama Usulü olmak üzere uluslararası insan hakları hukukunda uzman Kadir Öztürk’ün, müvekkillerinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve/veya Protokolleri ile güvence altına alınan bir hakkının ihlal edilmesine ilişkin olarak AİHM önünde yürütülen ve kendilerini temsil ettiği yargılamalar kapsamında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İç Tüzüğü’nün 54§2 (b) maddesi gereğince Davalı Devlet’e bildirilerek Davalı Devlet’in savunmasını sunmaya davet edildiği, çekişmeli yargılamanın devam ettiği bu nedenle henüz hakkında esasa ilişkin karar verilmeyen davaların listesini aşağıda bulabilirsiniz.
Madde 2 – Yaşam hakkı
  1. Herkesin yaşam hakkı yasayla korunur. Yasanın ölüm cezası ile cezalandırdığı bir suçtan dolayı hakkında mahkemece hükmedilen
    bu cezanın infaz edilmesi dışında, hiç kimsenin yaşamına kasten son verilemez.
  2. Ölüm, aşağıdaki durumlardan birinde mutlak zorunlu olanı aşmayacak bir güç kullanımı sonucunda meydana gelmişse, bu maddenin ihlaline neden olmuş sayılmaz:
    a) Bir kimsenin yasa dışı şiddete karşı korunmasının sağlanması; b) Bir kimsenin usulüne uygun olarak yakalanmasını gerçekleştirme veya usulüne uygun olarak tutulu bulunan bir kişinin kaçmasını önleme; c) Bir ayaklanma veya isyanın yasaya uygun olarak bastırılması
yasam hakki min

Sözleşme’nin 2. maddesi, Sözleşme’nin önemli maddeleri arasında yer almaktadır ve barış zamanında 15. madde uyarınca bu maddenin askıya alınmasına izin verilmez. Sözleşme’nin 2. maddesi, 3. madde ile birlikte değerlendirildiğinde, Avrupa Konseyini oluşturan demokratik toplumların temel değerlerinden birine yer vermektedir (Giuliani ve Gaggio/İtalya [BD], § 174). Bu bağlamda söz konusu maddenin katı bir şekilde yorumlanması gerekmektedir (McCann ve diğerleri/Birleşik Krallık, § 147).

Dava adı

Mahkeme’nin Hükümet’e yönelttiği sorulara ve başvurucunun Hükümet’e iletilen şikayetlerine ulaşmak için başvuru numarasının üzerine tıklayınız

Dava konusu
Madde 3 – İşkence yasağı

Hiç kimse işkenceye veya insanlık dışı ya da aşağılayıcı muamele veya cezaya tabi tutulamaz.

iskence min

Sözleşme’nin 3. maddesi demokratik toplumların en temel değerlerinden birini güvence altına almaktadır. Gerçekten de, işkence ve insanlık dışı veya aşağılayıcı muamele veya cezanın yasaklanması, insan onuruna saygı ile yakından bağlantılı bir medeniyet değeridir (Bouyid/Belçika [BD], 2015, § 81).

Söz konusu yasak mutlak olup, ulusun yaşamını tehdit eden bir olağanüstü hal durumunda veya terörizm ve organize suçlarla mücadele veya göçmen ve sığınmacı akını gibi en zor koşullarda dahi, ilgili kişinin davranışına (A. ve Diğerleri / Birleşik Krallık [BD], 2009, § 126; Mocanu ve Diğerleri / Romanya [BD], 2014, § 315; El-Masri / Eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti [BD], 2012, § 195 ve Z.A. ve Diğerleri / Rusya [BD], 2009, §§ 187-188) veya işlediği iddia edilen suçun niteliğine bakılmaksızın (Ramirez Sanchez / Fransa [BD], 2006, § 116 ve Gäfgen / Almanya [BD], 2010, § 87) 15 § 2 maddesi uyarınca bu yasaktan herhangi bir sapmaya izin verilmemektedir.

Dava adı

Mahkeme’nin Hükümet’e yönelttiği sorulara ve başvurucunun Hükümet’e iletilen şikayetlerine ulaşmak için başvuru numarasının üzerine tıklayınız

Dava konusu

Başvuru, başvurucunun tutukluluk koşullarıyla ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 3. maddesine atıfta bulunarak, cezaevlerindeki aşırı kalabalıktan ve yataklarının yerde olması, hijyen eksikliği, yetersiz havalandırma ve yetersiz sayıda tuvalet gibi çevre koşullarından şikayetçi olmuştur.

Madde 5 – Özgürlük ve güvenlik hakkı

“1. Herkes özgürlük ve güvenlik hakkına sahiptir. Aşağıda belirtilen haller dışında ve yasanın öngördüğü usule uygun olmadan hiç kimse özgürlüğünden yoksun bırakılamaz:

(a) Kişinin, yetkili bir mahkeme tarafından verilmiş mahkumiyet kararı sonrasında yasaya uygun olarak tutulması;

(b) Kişinin, bir mahkeme tarafından yasaya uygun olarak verilen bir karara uymaması sebebiyle veya yasanın öngördüğü bir yükümlülüğün uygulanmasını sağlamak amacıyla yasaya uygun olarak yakalanması veya tutulması;

(c) Kişinin bir suç işlediğinden şüphelenmek için inandırıcı sebeplerin bulunduğu veya suç işlemesine ya da suçu işledikten sonra kaçmasına engel olma zorunluluğu kanaatini doğuran makul gerekçelerin varlığı halinde, yetkili adli merci önüne çıkarılmak üzere yakalanması ve tutulması;

(d) Bir küçüğün gözetim altında eğitimi için usulüne uygun olarak verilmiş bir karar gereği tutulması veya yetkili merci önüne çıkarılmak üzere yasaya uygun olarak tutulması;

(e) Bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemek amacıyla, hastalığı yayabilecek kişlerin, akıl hastalarının, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılarının veya serserilerin yasaya uygun olarak tutulması;

(f) Kişinin, usulüne aykırı surette ülke topraklarına girmekten alıkonması veya hakkında derdest bir sınır dışı ya da iade işleminin olması nedeniyle yasaya uygun olarak yakalanması veya tutulması;

2. Yakalanan her kişiye, yakalanma nedenlerinin ve kendisine yöneltilen her türlü suçlamanın en kısa sürede ve anladığı bir dilde bildirilmesi zorunludur.

3. İşbu maddenin 1 (c) fıkrasında öngörülen koşullar uyarınca yakalanan veya tutulan herkesin derhal bir yargıç veya yasayla adli görev yapmaya yetkili kılınmış sair bir kamu görevlisinin önüne çıkarılması zorunlu olup, bu kişi makul bir süre içinde yargılanma ya da yargılama süresince serbest bırakılma hakkına sahiptir. Salıverilme, ilgilinin duruşmada hazır bulunmasını sağlayacak bir teminat şartına bağlanabilir.

4. Yakalama veya tutulma yoluyla özgürlüğünden yoksun kılınan herkes, tutulma işleminin yasaya uygunluğu hakkında kısa bir süre içinde karar verilmesi ve, eğer tutulma yasaya aykırı ise, serbest bırakılması için bir mahkemeye başvurma hakkına sahiptir.

5. Bu madde hükümlerine aykırı bir yakalama veya tutma işleminin mağduru olan herkes tazminat hakkına sahiptir.”

AİHM tutuklama

Madde 5’de, “özgürlük hakkının” ilan edilmesiyle, kişinin fiziksel özgürlüğü üzerinde durulur; amacı, hiçbir kimsenin, özgürlüğünden, keyfi şekilde mahrum bırakılmamasını sağlamaktır. Hareket özgürlüğü üzerindeki salt sınırlamalar buna dahil edilmez; bunlar, Protokol No. 4’ün 2. Maddesine göre düzenlenir (De Tommaso/İtalya [BD], § 80; Creangă/Romanya [BD], § 92; Engel ve Diğerleri/Hollanda, § 58).

Dava adı

Mahkeme’nin Hükümet’e yönelttiği sorulara ve başvurucunun Hükümet’e iletilen şikayetlerine ulaşmak için başvuru numarasının üzerine tıklayınız

Dava konusu

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, olayların meydana geldiği tarihte hakim olan başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, olayların meydana geldiği tarihte hakim olan başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle tutuklanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu başvuru, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimine karıştığı ve Türk makamları tarafından FETÖ/PDY (“Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması”) olarak tanımlanan bir örgüte üye olduğu şüphesiyle, söz konusu tarihte subay olan başvurucunun yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu başvuru, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimine karıştığı ve Türk makamları tarafından FETÖ/PDY (“Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması”) olarak tanımlanan bir örgüte üye olduğu şüphesiyle, söz konusu tarihte subay olan başvurucunun yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, olayların meydana geldiği tarihte hakim olan başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, olayların meydana geldiği tarihte hakim olan başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutuklama tedbiri uygulanması ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

AİHM önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından, olayların meydana geldiği tarihte hakim olan başvurucunun FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) üyesi olduğu şüphesiyle yakalanması ve hakkında tutukluluk kararı verilmesi ile ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 5. maddesine dayanarak özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini iddia etmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimine karıştığı ve Türk makamları tarafından FETÖ/PDY (“Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması”) olarak tanımlanan bir örgüte üye olduğu şüphesiyle, söz konusu tarihte askeri hâkim olan başvurucunun yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki söz konusu dava, esas olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimine karıştığı ve Türk makamları tarafından FETÖ/PDY (“Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması”) olarak tanımlanan bir örgüte üye olduğu şüphesiyle, söz konusu tarihte askeri hâkim olan başvurucunun yakalanması ve yargılanmak üzere tutuklanması ile ilgilidir.

Madde 6 – Adil yargılanma hakkı
  1. Herkes davasının, medeni hak ve yükümlülükleriyle ilgili uyuşmazlıklar ya da cezai alanda kendisine yöneltilen suçlamaların esası konusunda karar verecek olan, yasayla kurulmuş, bağımsız ve tarafsız bir mahkeme tarafından, adil ve kamuya açık olarak ve makul bir süre içinde görülmesini isteme hakkına sahiptir. Karar alenî olarak verilir. Ancak, demokratik bir toplum içinde ahlak, kamu düzeni veya ulusal güvenlik yararına, küçüklerin çıkarları veya bir davaya taraf olanların özel hayatlarının gizliliği gerektirdiğinde veyahut, aleniyetin adil yargılamaya zarar verebileceği kimi özel durumlarda ve mahkemece bunun kaçınılmaz olarak değerlendirildiği ölçüde, duruşma salonu tüm dava süresince veya kısmen basına ve dinleyicilere kapatılabilir.
  2. Bir suç ile itham edilen herkes, suçluluğu yasal olarak sabit oluncaya kadar masum sayılır.
  3. Bir suç ile itham edilen herkes aşağıdaki asgari haklara sahiptir:
    a) Kendisine karşı yöneltilen suçlamanın niteliği ve sebebinden en kısa sürede, anladığı bir dilde ve ayrıntılı olarak haberdar edilmek;
    b) Savunmasını hazırlamak için gerekli zaman ve kolaylıklara sahip olmak;
    c) Kendisini bizzat savunmak veya seçeceği bir müdafinin yardımından yararlanmak; eğer avukat tutmak için gerekli maddî olanaklardan yoksun ise ve adaletin yerine gelmesi
    için gerekli görüldüğünde, resen atanacak bir avukatın yardımından ücretsiz olarak yararlanabilmek;
    d) İddia tanıklarını sorguya çekmek veya çektirmek, savunma tanıklarının da iddia tanıklarıyla aynı koşullar altında davet edilmelerinin ve dinlenmelerinin sağlanmasını istemek;
    e) Mahkemede kullanılan dili anlamadığı veya konuşamadığı takdirde bir tercümanın yardımından ücretsiz olarak yararlanmak.
adil yargilanma min

Madde 6’nin uygulanmasına egemen olan anahtar ilke hakkaniyettir. (Gregačević v. Hırvatistan, § 49). Bununla birlikte, bir yargılamayı adil kılan unsur yalnızca değişmez bir kural olamaz, somut olayın koşullarına tabi olmalıdır. (Ibrahim ve Diğerleri v. Birleşik Krallık [BD], § 250).

Dava adı

Mahkeme’nin Hükümet’e yönelttiği sorulara ve başvurucunun Hükümet’e iletilen şikayetlerine ulaşmak için başvuru numarasının üzerine tıklayınız

Dava konusu
Madde 7 – Kanunsuz ceza olmaz
  1. Hiç kimse, işlendiği zaman ulusal veya uluslararası hukuka göre suç oluşturmayan bir eylem veya ihmalden dolayı suçlu bulunamaz. Aynı biçimde, suçun işlendiği sırada uygulanabilir olan cezadan daha ağır bir ceza verilemez.
  2. Bu madde, işlendiği zaman uygar uluslar tarafından tanınan genel hukuk ilkelerine göre suç sayılan bir eylem veya ihmalden suçlu bulunan bir kimsenin yargılanmasına ve cezalandırılmasına engel değildir.
kanunsuz ceza olmaz min

Sözleşme’nin 7. maddesinde öngörülen güvence, hukukun üstünlüğünün temel unsurlarından biridir ve Sözleşme’nin 15. maddesi kapsamında savaş zamanında veya başka kamusal bir tehlike halinde dahi askıya alınamayacağı belirtilen bu güvence, Sözleşme ile getirilen koruma sisteminde önemli bir yere sahiptir. Amacından ve konusundan da anlaşıldığı üzere, bu madde, keyfi kovuşturmalara, mahkûmiyet kararlarına ve cezalara karşı etkin güvenceler sunacak şekilde yorumlanmalı ve uygulanmalıdır (S.W./Birleşik Krallık, § 34; C.R./Birleşik Krallık, § 32; Del Río Prada/İspanya [BD], § 77; Vasiliauskas/Litvanya [BD+, § 153).

Dava adı

Mahkeme’nin Hükümet’e yönelttiği sorulara ve başvurucunun Hükümet’e iletilen şikayetlerine ulaşmak için başvuru numarasının üzerine tıklayınız

Dava konusu

Dava esas olarak, başvurucunun Türk makamları tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen darbe girişiminin arkasında olduğu düşünülen ve “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” olarak tanımlanan silahlı terör örgütüne üye olmaktan mahkûm edilmesi ile ilgilidir.

Başvurucunun mahkûmiyet kararı, diğer hususların yanı sıra, başvurucunun şifreli mesajlaşma uygulaması “ByLock”u kullandığı iddiasına dayandırılmıştır; yerel mahkemeler bu uygulamanın münhasıran FETÖ/PDY üyeleri tarafından kullanıldığını ve bu nedenle bir kişinin FETÖ/PDY’nin hiyerarşik yapısının bir parçası olduğunu kanıtlamak için tek başına yeterli delil teşkil ettiğini belirtmiştir.

Dava esas olarak, başvurucunun Türk makamları tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen darbe girişiminin arkasında olduğu düşünülen ve “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” olarak tanımlanan silahlı terör örgütüne üye olmaktan mahkûm edilmesi ile ilgilidir.

Başvurucunun mahkûmiyet kararı, diğer hususların yanı sıra, başvurucunun şifreli mesajlaşma uygulaması “ByLock”u kullandığı iddiasına dayandırılmıştır; yerel mahkemeler bu uygulamanın münhasıran FETÖ/PDY üyeleri tarafından kullanıldığını ve bu nedenle bir kişinin FETÖ/PDY’nin hiyerarşik yapısının bir parçası olduğunu kanıtlamak için tek başına yeterli delil teşkil ettiğini belirtmiştir.

Dava esas olarak, başvurucunun Türk makamları tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen darbe girişiminin arkasında olduğu düşünülen ve “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” olarak tanımlanan silahlı terör örgütüne üye olmaktan mahkûm edilmesi ile ilgilidir.

Başvurucunun mahkûmiyet kararı, diğer hususların yanı sıra, başvurucunun şifreli mesajlaşma uygulaması “ByLock”u kullandığı iddiasına dayandırılmıştır; yerel mahkemeler bu uygulamanın münhasıran FETÖ/PDY üyeleri tarafından kullanıldığını ve bu nedenle bir kişinin FETÖ/PDY’nin hiyerarşik yapısının bir parçası olduğunu kanıtlamak için tek başına yeterli delil teşkil ettiğini belirtmiştir.

Dava esas olarak, başvurucunun Türk makamları tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen darbe girişiminin arkasında olduğu düşünülen ve “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” olarak tanımlanan silahlı terör örgütüne üye olmaktan mahkûm edilmesi ile ilgilidir.

Başvurucunun mahkûmiyet kararı, diğer hususların yanı sıra, başvurucunun şifreli mesajlaşma uygulaması “ByLock”u kullandığı iddiasına dayandırılmıştır; yerel mahkemeler bu uygulamanın münhasıran FETÖ/PDY üyeleri tarafından kullanıldığını ve bu nedenle bir kişinin FETÖ/PDY’nin hiyerarşik yapısının bir parçası olduğunu kanıtlamak için tek başına yeterli delil teşkil ettiğini belirtmiştir.

Dava esas olarak, başvurucunun Türk makamları tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen darbe girişiminin arkasında olduğu düşünülen ve “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” olarak tanımlanan silahlı terör örgütüne üye olmaktan mahkûm edilmesi ile ilgilidir.

Başvurucunun mahkûmiyet kararı, diğer hususların yanı sıra, başvurucunun şifreli mesajlaşma uygulaması “ByLock”u kullandığı iddiasına dayandırılmıştır; yerel mahkemeler bu uygulamanın münhasıran FETÖ/PDY üyeleri tarafından kullanıldığını ve bu nedenle bir kişinin FETÖ/PDY’nin hiyerarşik yapısının bir parçası olduğunu kanıtlamak için tek başına yeterli delil teşkil ettiğini belirtmiştir.

Dava esas olarak, başvurucunun Türk makamları tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen darbe girişiminin arkasında olduğu düşünülen ve “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” olarak tanımlanan silahlı terör örgütüne üye olmaktan mahkûm edilmesi ile ilgilidir.

Başvurucunun mahkûmiyet kararı, diğer hususların yanı sıra, başvurucunun şifreli mesajlaşma uygulaması “ByLock”u kullandığı iddiasına dayandırılmıştır; yerel mahkemeler bu uygulamanın münhasıran FETÖ/PDY üyeleri tarafından kullanıldığını ve bu nedenle bir kişinin FETÖ/PDY’nin hiyerarşik yapısının bir parçası olduğunu kanıtlamak için tek başına yeterli delil teşkil ettiğini belirtmiştir.

Dava esas olarak, başvurucunun Türk makamları tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen darbe girişiminin arkasında olduğu düşünülen ve “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” olarak tanımlanan silahlı terör örgütüne üye olmaktan mahkûm edilmesi ile ilgilidir.

Başvurucunun mahkûmiyet kararı, diğer hususların yanı sıra, başvurucunun şifreli mesajlaşma uygulaması “ByLock”u kullandığı iddiasına dayandırılmıştır; yerel mahkemeler bu uygulamanın münhasıran FETÖ/PDY üyeleri tarafından kullanıldığını ve bu nedenle bir kişinin FETÖ/PDY’nin hiyerarşik yapısının bir parçası olduğunu kanıtlamak için tek başına yeterli delil teşkil ettiğini belirtmiştir.

Dava esas olarak, başvurucunun Türk makamları tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen darbe girişiminin arkasında olduğu düşünülen ve “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” olarak tanımlanan silahlı terör örgütüne üye olmaktan mahkûm edilmesi ile ilgilidir.

Başvurucunun mahkûmiyet kararı, diğer hususların yanı sıra, başvurucunun şifreli mesajlaşma uygulaması “ByLock”u kullandığı iddiasına dayandırılmıştır; yerel mahkemeler bu uygulamanın münhasıran FETÖ/PDY üyeleri tarafından kullanıldığını ve bu nedenle bir kişinin FETÖ/PDY’nin hiyerarşik yapısının bir parçası olduğunu kanıtlamak için tek başına yeterli delil teşkil ettiğini belirtmiştir.

Dava esas olarak, başvurucunun Türk makamları tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen darbe girişiminin arkasında olduğu düşünülen ve “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” olarak tanımlanan silahlı terör örgütüne üye olmaktan mahkûm edilmesi ile ilgilidir.

Başvurucunun mahkûmiyet kararı, diğer hususların yanı sıra, başvurucunun şifreli mesajlaşma uygulaması “ByLock”u kullandığı iddiasına dayandırılmıştır; yerel mahkemeler bu uygulamanın münhasıran FETÖ/PDY üyeleri tarafından kullanıldığını ve bu nedenle bir kişinin FETÖ/PDY’nin hiyerarşik yapısının bir parçası olduğunu kanıtlamak için tek başına yeterli delil teşkil ettiğini belirtmiştir.

Dava esas olarak, başvurucunun Türk makamları tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen darbe girişiminin arkasında olduğu düşünülen ve “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” olarak tanımlanan silahlı terör örgütüne üye olmaktan mahkûm edilmesi ile ilgilidir.

Başvurucunun mahkûmiyet kararı, diğer hususların yanı sıra, başvurucunun şifreli mesajlaşma uygulaması “ByLock”u kullandığı iddiasına dayandırılmıştır; yerel mahkemeler bu uygulamanın münhasıran FETÖ/PDY üyeleri tarafından kullanıldığını ve bu nedenle bir kişinin FETÖ/PDY’nin hiyerarşik yapısının bir parçası olduğunu kanıtlamak için tek başına yeterli delil teşkil ettiğini belirtmiştir.

Dava esas olarak, başvurucunun Türk makamları tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen darbe girişiminin arkasında olduğu düşünülen ve “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” olarak tanımlanan silahlı terör örgütüne üye olmaktan mahkûm edilmesi ile ilgilidir.

Başvurucunun mahkûmiyet kararı, diğer hususların yanı sıra, başvurucunun şifreli mesajlaşma uygulaması “ByLock”u kullandığı iddiasına dayandırılmıştır; yerel mahkemeler bu uygulamanın münhasıran FETÖ/PDY üyeleri tarafından kullanıldığını ve bu nedenle bir kişinin FETÖ/PDY’nin hiyerarşik yapısının bir parçası olduğunu kanıtlamak için tek başına yeterli delil teşkil ettiğini belirtmiştir.

Dava esas olarak, başvurucunun Türk makamları tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen darbe girişiminin arkasında olduğu düşünülen ve “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” olarak tanımlanan silahlı terör örgütüne üye olmaktan mahkûm edilmesi ile ilgilidir.

Başvurucunun mahkûmiyet kararı, diğer hususların yanı sıra, başvurucunun şifreli mesajlaşma uygulaması “ByLock”u kullandığı iddiasına dayandırılmıştır; yerel mahkemeler bu uygulamanın münhasıran FETÖ/PDY üyeleri tarafından kullanıldığını ve bu nedenle bir kişinin FETÖ/PDY’nin hiyerarşik yapısının bir parçası olduğunu kanıtlamak için tek başına yeterli delil teşkil ettiğini belirtmiştir.

Dava esas olarak, başvurucunun Türk makamları tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen darbe girişiminin arkasında olduğu düşünülen ve “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” olarak tanımlanan silahlı terör örgütüne üye olmaktan mahkûm edilmesi ile ilgilidir.

Başvurucunun mahkûmiyet kararı, diğer hususların yanı sıra, başvurucunun şifreli mesajlaşma uygulaması “ByLock”u kullandığı iddiasına dayandırılmıştır; yerel mahkemeler bu uygulamanın münhasıran FETÖ/PDY üyeleri tarafından kullanıldığını ve bu nedenle bir kişinin FETÖ/PDY’nin hiyerarşik yapısının bir parçası olduğunu kanıtlamak için tek başına yeterli delil teşkil ettiğini belirtmiştir.

Madde 8 – Özel hayata ve aile hayatına saygı hakkı

“1. Herkes özel ve aile hayatına, konutuna ve haberleşmesine saygı gösterilmesi hakkına sahiptir.

2. Bu hakkın kullanılmasına bir kamu makamının müdahalesi, ancak müdahalenin hukuka uygun ve demokratik bir toplumda ulusal güvenlik, kamu güvenliği, ülkenin ekonomik refahı, düzenin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, sağlığın veya ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması için gerekli bir tedbir olması durumunda söz konusu olabilir.”

gizlilik 1 min

Madde 8’in esas amacı özel hayata ve aile hayatına, konuta ve haberleşmeye keyfi müdahalelere karşı koruma sağlamaktır. Bu yükümlülük, Mahkeme tarafından Madde 8’in temel hedefi olarak tanımlanan klasik bir negatif yükümlülüktür. Ancak üye Devletlerin, Madde 8 haklarına özel taraflar arasında bile saygı gösterildiğini temin etmeye yönelik pozitif yükümlülükleri vardır. Özellikle, her ne kadar Madde 8’in amacı esasen bireyleri kamu makamlarının keyfi müdahalelerinden korumak olsa da bu Madde, Devleti sadece böylesi bir müdahaleden kaçınmaya mecbur kılmaz: bu öncelikle negatif taahhüde ek olarak, özel hayata etkin biçimde saygıya içkin pozitif yükümlülükler bulunabilir.

Dava adı

Mahkeme’nin Hükümet’e yönelttiği sorulara ve başvurucunun Hükümet’e iletilen şikayetlerine ulaşmak için başvuru numarasının üzerine tıklayınız

Dava konusu

Dava, başvurucunun yazışmalarının tutukluluğu süresince UYAP bilişim sistemine (“Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi”) kaydedilmesi ile ilgilidir.

Dava, başvurucunun yazışmalarının tutukluluğu süresince UYAP bilişim sistemine (“Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi”) kaydedilmesi ile ilgilidir.

Dava, başvurucunun yazışmalarının tutukluluğu süresince UYAP bilişim sistemine (“Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi”) kaydedilmesi ile ilgilidir.

Başvuru, olayların meydana geldiği sırada tutuklu bulunan başvurana, okul çağındaki çocuğunu hafta sonları ziyaret etme izninin yerel makamlar tarafından verilmemesiyle ilgilidir. Ayrıca, cezaevi yetkililerinin, eşi tarafından kendisine gönderilen ve Mahkeme’nin bir kararının fotokopileri ve çıktıları ile diğer uluslararası hukuki materyallerden oluşan bazı belgeleri başvurana teslim etmeyi reddetmesi ile ilgilidir.

Dava, olayların meydana geldiği sırada tutuklu bulunan başvurucunun, okul çağındaki çocuklarının hafta sonları kendisini ziyaret etmelerine yerel makamlar tarafından izin verilmemesiyle ilgilidir. Başvurucu, Sözleşme’nin 8. maddesi kapsamındaki haklarının ihlal edildiğinden şikâyet etmektedir.

Madde 10 – İfade özgürlüğü
  1. Herkes ifade özgürlüğü hakkına sahiptir. Bu hak, kamu makamlarının müdahalesi olmaksızın ve ülke sınırları özetilmeksizin, kanaat özgürlüğünü ve haber ve görüş alma ve de verme özgürlüğünü de kapsar. Bu madde, Devletlerin radyo, televizyon ve sinema işletmelerini bir izin rejimine tabi tutmalarına engel değildir.
  2. Görev ve sorumluluklar da yükleyen bu özgürlüklerin kullanılması, yasayla öngörülen ve demokratik bir toplumda ulusal güvenliğin, toprak bütünlüğünün veya kamu güvenliğinin korunması, kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi, sağlığın veya ahlakın, başkalarının şöhret ve haklarının korunması, gizli bilgilerin yayılmasının önlenmesi veya yargı erkinin yetki ve tarafsızlığının güvence altına alınması için gerekli olan bazı formaliteler, koşullar, sınırlamalar veya yaptırımlara tabi tutulabilir.
ifade ozgurlugu 1 min

Demokrasinin ayrılamaz bir parçası olan ifade özgürlüğü, insan haklarının korunmasını güvence altına alan bir dizi ulusal, uluslararası ve bölgesel belgeler ile güvence koruma altına alınmıştır. Mahkeme, Sözleşme’nin 10. maddesini yorumlarken, “ifade özgürlüğünün [demokratik] toplumun temellerinden birini, ilerlemesinin ve her insanın gelişmesinin temel koşullarından birini oluşturduğuna” karar vermiştir (Handyside/Birleşik Krallık, § 49).

Dava adı

Mahkeme’nin Hükümet’e yönelttiği sorulara ve başvurucunun Hükümet’e iletilen şikayetlerine ulaşmak için başvuru numarasının üzerine tıklayınız

Dava konusu

Dava, olayların meydana geldiği zamanda tutuklu olan başvurucunun bir mektubunda geçen ‘HERO’ ifadesi nedeniyle hücre cezası ile cezalandırılması ile ilgilidir.

Başvuru, söz konusu tarihte cezaevinde bulunan başvurana ailesi tarafından gönderilen “Çi” adlı kitaba, özellikle 61, 62, 63, 64, 66, 67 ve 74. sayfalarında müstehcen materyaller bulunduğu gerekçesiyle cezaevi yetkilileri tarafından el konulmasıyla ilgilidir. Başvuran, Sözleşme’nin 10. maddesine dayanarak, söz konusu kitaba el konulmasıyla bilgi veya fikir edinme hakkının ihlal edildiğinden şikâyetçi olmuştur.

Başvuru, söz konusu tarihte cezaevinde bulunan başvurana ailesi tarafından gönderilen “Fi” adlı kitaba, kitabın 15, 16, 19, 20, 24 ve 34. sayfalarının içeriğinin müstehcen olduğu gerekçesiyle cezaevi yetkilileri tarafından el konulmasıyla ilgilidir. Sözleşme’nin 10. maddesine atıfta bulunan başvuran, söz konusu kitaba el konulmasıyla bilgi veya fikir alma hakkının ihlal edildiğinden şikayetçi olmuştur.