AİHM Avukatı nasıl olunur?
- Bu konu boş.
-
YazarYazılar
-
Hanife DumanŞubat 21, 2024: 8:34 am #4003
Merhaba arkadaşlar, iyi geceler. Bu sene LYS’ye gireceğim ve amacım hukuk fakültesine girmek. İdealim Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde avukat olarak Türkiye’den AİHM’ye açılan davaları takip etmek, insan hakları, özgürlükler ve demokrasinin gelişimi için mücadele etmek. Bu hedefe ulaşmak için anadil gibi bir yabancı dil öğrenmek gerekiyor mu? Ayrıca, yurtdışında bağlantıları olan bir üniversiteden mezun olmak önemli mi? Bu konuda bana hangi üniversitenin hukuk fakültesini önerirsiniz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, acemi bir kardeşinize yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Muhammer AydınŞubat 21, 2024: 8:35 am #4004AİHM’de davası olan biri size vekâletname verdiğinde işler basit. AİHM avukatlığını abartmamak gerekir.
Sedat ArslanŞubat 21, 2024: 8:37 am #4005Ayrıca, AİHM ve avukat arasında sadece yazışma gerçekleşir. Bu yazışmalar genellikle İngilizce veya Fransızca olmalıdır. Genel olarak duruşma gibi etkinlikler olmaz, yani müvekkilin savunması için Strasbourg’a gidip duruşma yapma gerekliliği bulunmaz.
Hanife DumanŞubat 21, 2024: 8:37 am #4006Evet, doğru anladın. Ancak, AİHM avukatlığı için iyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmek gereklidir, çünkü yazışmalar bu dillerde gerçekleşir di mi?
Kadir ErdalŞubat 21, 2024: 8:39 am #4007AİHM’e başvurmak için yabancı dil bilmek şart değil ama şikayet Davalı Devlete bildirildikten sonra yazışmalar İngilizce ya da Fransızca yapılır. Bu nedenle yabancı dil bilmek önemlidir.
Songül KocagüllerŞubat 21, 2024: 9:04 am #4009AİHM’de Türkiye’yi temsil etmek istiyorsanız, bu alanda deneyimli avukatları tercih edilir. Görevlendirme sürecini ve ülkemizi temsil eden avukatları öğrenmek için Adalet Bakanlığı nezdinde araştırma yapmak, bu konuda bir ön fikir oluşturabilir. Eğer iç hukuk yollarını tüketmiş herhangi bir bireyi temsil edecekseniz, önceki cevaplar bu konuda yeterince açıklayıcıdır.
-
YazarYazılar
- You must be logged in to reply to this topic.